BOMBA! Un sef din PSD Bacau ar urma sa fie Ministrul Apararii

 

Cu majoritatea asigurată după alegerile parlamentare de duminică, social-democrații avansează numele lui Liviu Dragnea pentru postul premier, deși acesta este condamnat penal. Oamenii din PSD au făcut deja o listă de miniștri, din care face parte și un băcăuan. Este vorba despre Gabriel Vlase. 
PSD a obținut peste 45% din voturi la alegerile parlamentare de duminică și pot avea chiar peste 50% din mandate după redistribuire.  Social-democraţii vor avea, în viitoarea legislatură, 224 de mandate de parlamentari, cu doar nouă sub majoritatea simplă de 233, potrivit unor surse din PSD. . Majoritatea PSD va fi asigurată printr-o alianță cu ALDE, care a de pășit pragul de 5% dar, mai nou, Liviu Dragnea nu exclude nici o colaborare cu UDMR.

gabriel-vlase-ministrul-aparariiCine e Gabriel Vlase?

PSD a facut deja o lista de ministri, obtinuta pe surse de Romania Libera. Pe aceasta sursa, ca ministru al apararii se regaseste propus Gabriel Vlase. Acesta este parlamentar de Bacau, cu mai multe mandate la activ si a fost si subprefect al judetului (2001 – 2004). Gabriel Vlase este unul dintre numerosii parlamentari care si-au facut studii la Academia Nationala de informatii a SRI. De altfel, dupa absolvirea Institututului Politehnic din Bucuresti, intreaga sa pregatire academica face un viraj brusc catre domeniul sigurantei nationale. De altfel, intre 20004 si 2008 a fost vicepresedinte al Comisiei de control SIE, iar intre 2008 si 2012 a fost presedintele acestei comisii. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Vlase a fost si vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO. Gabriel Vlase a fost unul dintre apropiatii lui Viorel Hrebenciuc si a fost implicat in scandalul retrocedarilor.
Ciorna Guvernului Dragnea (informații neoficiale)
*Mihai Tudose ar putea deveni ministru al Economiei
*Robert Cazanciuc ar putea să revină la ministerul Justiției
*Mihai Fifor ar putea fi propus pentru Transporturi.
*Titus Corlățean și Ana Birchall sunt vehiculați pentru Externe
* Ionel Sinescu sau Florin Popa ar fi în calcul pentru Sănătate
*Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu sau Liviu Pop sunt variantele pentru Educație
*Rovana Plumb ar putea reveni în fruntea ministerului Muncii.
*Georgian Pop ar urma să preia Ministerul Administrației și Internelor
*Gabriel Vlase este luat în calcul pentru Apărare
*Marius Nica ar putea prelua Fondurile Europene
*Ionuţ Vulpescu s-ar putea întoarce la Cultură
*ALDE ar urma să primească portofoliul Agriculturii pentru Daniel Constantin
Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) va fi reales președinte al Senatului
sursa: Romania Libera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *