Aveti grija la ce service auto nimeriti! Jumatate dintre cele verificate de Protectia Consumatorului au fost cu probleme

service

Service auto

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat un control de verificare a respectarii prevederilor legale privind protectia consumatorilor la service-urile auto la Bacau si in restul tarii, in perioada 24 octombrie 2016- 4 noiembrie 2016. Au fost verificati 514 operatori economici, constatandu-se abateri la 251 dintre acestia (48,83 la suta). Multe sevice-uri au fost gasite avand lipsa autorizarea RAR, nu acordau garantie pentru serviciile prestate si nu aveau afisate preturile.

Totodata, lipsa buletinului de verificare metrologica si lipsa traducerii informatiilor privitoare la produse si servicii care nu sunt scrise in limba romana i-au facut pe comisari sa aplice amenzi. Au fost aplicate 291 de sanctiuni: 119  amenzi contraventionale in valoare totala de 304.500 de lei si 172 de avertismente. De asemenea, a fost dispusa oprirea temporara a prestarii de servicii pentru 30 de operatori economici identificati cu abateri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *